« terug naar vorige pagina

Spreekuren

Een consult is alleen mogelijk op afspraak. Het is helaas niet mogelijk om een afspraak aan de balie te maken. U kunt uw afspraak telefonisch bij de assistente maken of online via MijnGezondheid.net. Online afspraken maken kan vooralsnog alleen bij de huisarts en bij de assistente voor het assistentenspreekuur. 

Voor een afspraak reserveren wij 10 minuten in de agenda. Wilt u meerdere klachten bespreken of hebt u meer dan 10 minuten nodig, geef dit dan aan bij de assistente dan houden wij hier rekening mee in onze agenda en plannen wij een dubbele afspraak van 20 minuten in.

Huisarts Woudenberg heeft geen inloopspreekuur meer. 

 

Uitslagen (lab)onderzoeken

Voor uitslagen kunt u bellen naar de assistente of u kunt deze uitslagen via MijnGezondheid.net terugvinden. Heeft u recent een afspraak bij de praktijkondersteuner dan ontvangt u daar uw onderzoekuitslag. 

 

Assistentenspreekuur

Dagelijks vindt er afwisselend in de ochtend en/of middag een assistentenspreekuur plaats.

U kunt voor de volgende handelingen een afspraak maken:

  • Urine onderzoeken
  • Uitstrijkje maken
  • Hechtingen verwijderen
  • Injecties geven
  • (halfuur of 24 uur) bloeddruk meten
  • Oren uitspuiten
  • Wondverzorging
  • Wratten aanstippen.

Naast het algemene assistentenspreekuur hebben we binnen de praktijk ook gespecialiseerde spreekuren, zoals het stoppen met roken spreekuur, het wondspreekuur en het osteoporose spreekuur. 

 

Stoppen met roken spreekuur

Het stoppen met roken spreekuur (SMR) is bedoeld voor patiënten die onder persoonlijke begeleiding willen stoppen met roken.

Het eerste consult inventariseren we uw motivatie en bekijken uw voorgaande stoppoging(en). We bespreken hoe u heeft geprobeerd te stoppen, de duur en afhankelijkheid van het roken en geven advies welke manier van stoppen met roken het best bij u past.

Elke zorgverzekeraar vergoedt (deels) deze manier van stoppen met roken. Om niet voor verrassingen te komen staan, vragen wij u zelf na te gaan welke eisen uw verzekeraar aan deze vergoeding stelt.

U kunt bellen naar de doktersassistente om u aan te melden voor dit spreekuur.

 

Wondspreekuur

Om alle zorg voor patiënten met een wond bij elkaar te brengen, zijn we gestart met een gespecialiseerd wondspreekuur. De patiënten met eenvoudige maar vooral met complexere wondzorg op dit spreekuur worden gezien door een en dezelfde assistente met gerichte kennis van zaken. Hierdoor verbeteren we de continuïteit rondom de wondzorg. 

De gespecialiseerde assistente houdt zich onder andere bezig met wondzorg na een trauma of operatie, verwijderen van hechtingen of krammetjes en ingegroeide teennagels.   

Een keer in de week vindt het wondspreekuur plaats.

 

Osteoporose spreekuur

Het ouder worden neemt het risico op een botbreuk toe. Vooral als er sprake is van botontkalking, ook wel osteoporose genoemd. Osteoporose komt veel voor. Wereldwijd krijgt 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 8 mannen boven de 50 jaar osteoporose. Vrouwen na de overgang en mannen ouder dan 50 jaar die al eens een botbreuk hebben opgelopen, hebben een verhoogde kans op een nieuwe breuk.

Het is belangrijk om het proces van osteoporose te remmen. Met behulp van adviezen voor voeding, bewegen, leefstijl en medicatie kan de botsterkte weer toenemen. Binnen onze huisartspraktijk zijn we begonnen met een speciaal spreekuur voor patiënten met een verhoogd risico op botontkalking; het osteoporose spreekuur, ook wel het fractuurpreventiespreekuur genoemd.

Patiënten waarvan de huisarts heeft ingeschat dat het verstandig is een risico inventarisatie te doen, ontvangen hiervoor een oproep per post en kunnen een afspraak voor het osteoporose spreekuur maken. 

Om goed in beeld te krijgen of de kosten van het onderzoek voor het osteoporosespreekuur via uw zorgverzekeraar worden vergoed, is het verstandig om uw zorgverzekeraar te raadplegen. 

Lees meer over osteoporose.

 

Spreekuur praktijkondersteuner

Binnen het gezondheidscentrum zijn er ook praktijkondersteuners werkzaam. Zij zijn speciaal opgeleid om zelfstandig patiënten te zien en werken nauw samen met de huisartsen. Zij houden zich vooral bezig met de controles van de volgende onderwerpen:

  • Diabetes
  • astma/COPD
  • Hart- en vaatziekte
  • Geestelijke gezondheidszorg
  • Ouderenzorg.

 

Diëtiste

Om de twee weken heeft de diëtiste binnen ons gezondheidscentrum spreekuur. Bij de diëtiste kunt u terecht voor al uw vragen en advies over voeding en zij is verbonden aan Diëtistengroep Dito. Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende site Diëtistengroep Dito.