« terug naar vorige pagina

No-show

Met regelmaat komt het voor dat er geen gehoor wordt gegeven aan de afspraak die binnen onze praktijk staat gepland. Uiteraard begrijpen wij dat u een keer verhinderd bent, alleen stellen wij het erg op prijs als u dit ons laat weten. Gezien de drukte binnen de praktijk kunnen we deze tijd weer voor iemand anders inplannen.           

Om afwezigheid zonder bericht terug te dringen is er een ‘no-show’ beleid binnen de huisartsenpraktijk opgesteld.  

Mocht u verhinderd zijn, graag indien mogelijk uiterlijk 1 werkdag van te voren (maandag t/m vrijdag) telefonisch bij de assistente afmelden. De afspraak wordt uit onze agenda verwijderd en u kunt zo nodig direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Er wordt bij tijdige afzegging géén no-show tarief berekend.

Na twee keer afwezigheid zonder bericht ontvangt u een herinnering met onze afspraken van het no-show beleid. Bij afwezigheid van de afspraak die daarna volgt zullen wij genoodzaakt zijn hiervoor een factuur te sturen. 

De tarieven van het no-show tarief zijn € 10,00 voor een enkelvoudig consult van 10 minuten en € 20,00 voor een lang consult van meer dan 20 minuten. Hieronder vallen ook de consulten bij de assistentes en praktijkondersteuners. 

Uw zorgverzekeraar vergoedt de no-show factuur niet.